Πέμπτη 5/8/2021

Ούτε συζήτηση για μειωμένα τέλη κυκλοφορίας κι ας έχουν να μετακινηθούν μήνες χιλιάδες οχήματα, λόγω των μέτρων

Το ΥΠΟΙΚ δεν έχει καμία διάθεση να χάσει περί τα 360.000.000 ευρώ σε έσοδα

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται πως βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς συνεχίζει να «κωφεύει» στις εκκλήσεις της κοινωνίας.

Οι φορολογούμενοι ζητούν να καταβάλουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο που απαγορεύονταν οι μετακινήσεις με κρατική εντολή και αναγκάζονταν να μη μετακινούν τα οχήματά τους. Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα που αγγίζει τους τέσσερις μήνες μόνο για το 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, μια τέτοια απόφαση θα έβαζε στα κρατικά ταμεία μειωμένα έσοδα κατά 350.000.000-360.000.000 ευρώ, από τα συνολικά 1,1 δισ. ευρώ που εισπράττονται κάθε χρόνο από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν αντέχουν τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκλεισε την πόρτα σε κάθε αντίστοιχο σενάριο, παρά το πολύμηνο lockdown. «Τραβάω μια κόκκινη γραμμή, αλλά δεν μπορούμε να την περάσουμε, γιατί μετά μπαίνουμε σε ναρκοπέδιο», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν αντέχουν μια μείωση των τελών κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι εισπράξεις θα υπολογιστούν στα έσοδα του 2020, καθώς ο προϋπολογισμός του προηγούμενου έτους κλείνει επισήμως στο τέλος Φεβρουαρίου. Ανακοινώνοντας μια μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, θα εκτοξευόταν και το έλλειμμα των 18,2 δισ. ευρώ, που έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2020.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ