Ασφυκτικές πιέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Κάθε χρόνο εκατομμύρια φορολογούμενοι καταβάλλουν υψηλότερους φόρους από τα πραγματικά τους εισοδήματα

Must Read

Ασφυκτικές πιέσεις για μια σειρά από μέτρα που επιβαρύνουν εκατομμύρια νοικοκυριά δέχεται το οικονομικό επιτελείο, με σημείο αιχμής να αποτελούν τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και η υποχρέωση κάλυψης του 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών δέχεται εισηγήσεις για μείωση ή και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, με φόντο την κατάρρευσης της αγοράς, λόγω της πανδημίας. Το «πάγωμα» των τεκμηρίων αποτελεί ένα δίκαιο μέτρο για την ανακούφιση εκατομμυρίων φορολογουμένων που κάθε χρόνο καταβάλλουν υψηλότερους φόρους από τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης κάνει λόγο για μείωση των τεκμηρίων για κατοικίες και αυτοκίνητα εργαζόμενων που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας εντός του 2020 και λάμβαναν την αποζημίωση των 534 ευρώ τον μήνα, καθώς επίσης για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν τεράστιες απώλειες στον τζίρο τους ή έκλεισαν με κρατική εντολή.

Επιβίωση με το έκτακτο επίδομα

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η μείωση του ποσοστού των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα πρέπει να συλλέξει ένας φορολογούμενος. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζέψουν το 2021 e-αποδείξεις για το 20% του εισοδήματός τους και όχι για το 30% που επιβάλλει ο νόμος. Αιτία είναι η πτώση της κατανάλωσης, λόγω της καραντίνας, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί φορολογούμενοι επιβιώνουν με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This