Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη: Η Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες!

Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως η σταδιακή διάθεση εμβολίων και η προοδευτική άρση των περιορισμών ταξιδιού θα ωφελήσουν τον τουρισμό

Σε μια κίνηση-έκπληξη προχώρησε ο οίκος Moody’s, αναβαθμίζοντας το ελληνικό τραπεζικό σύστημα!

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αναθεώρησε τις προοπτικές των τραπεζών σε «θετικές» από «σταθερές» προηγουμένως. Επισημαίνεται ότι αντίστοιχη κίνηση ανακοίνωσε και για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν κατά κύριο λόγο την προσδοκία της Moody’s για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεών τους, καθώς και για σταδιακή ενίσχυση από μία χαμηλή βάση των κερδών των τραπεζών από τη βασική δραστηριότητά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα αντανακλούν τις εκτιμήσεις του οίκου για τις δομικές πιστωτικές συνθήκες που επηρεάζουν το αξιόχρεο τους επόμενους 12-18 μήνες.

Θα αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα

Η Moody’s επισημαίνει ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα θα αυξηθεί το 2021-22, ανακάμπτοντας από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8,2% το 2020. Η σταδιακή διάθεση εμβολίων και η προοδευτική άρση των περιορισμών ταξιδιού θα ωφελήσουν τον τουριστικό τομέα ειδικότερα, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας της χώρας.

Ταυτόχρονα ο οίκος αναμένει αύξηση της εγχώριας ζήτησης και κατανάλωσης που θα τονώσει άλλους τομείς της οικονομίας και θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ σε περίπου 3,6% το 2021 και 5,7% το 2022, βελτιώνοντας τις επιχειρηματικές συνθήκες για τις τράπεζες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ