Σταϊκούρας: «Μόνο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα αποσυρθούν τα μέτρα στήριξης»

Ο υπουργός Οικονομικών υπόσχεται «πακέτο βοήθειας» στον κλάδο του τουρισμού

Must Read

Μέτρα και πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης στον κλάδο του τουρισμού προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιμένοντας ότι «δεν θα αποσυρθεί τίποτα εάν δεν εξασφαλιστεί η επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα».

«Το 2021 και το 2022 θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία»

«Διευρύνουμε όσο μπορούμε στοχευμένα μέτρα επανεκκίνησης στους κλάδους που πραγματικά θέλουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη. Σχεδιάζουμε κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις.

Προσπαθούμε να βρούμε τα σχετικά κονδύλια και όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε», είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ τόνισε ότι «όταν εξασφαλιστεί η επιστροφή τής αγοράς στην κανονικότητα τότε θα αρχίσουν να αποσύρονται τα μέτρα στήριξης.

Τα μέτρα δεν μπορούν να αποσυρθούν αύριο το πρωί και δεν πρέπει να αποσυρθούν. Αυτό είναι βασικό θέμα και προτεραιότητα της χώρας μας και στα ευρωπαϊκά φόρουμ στα οποία συζητάμε σχετικές παρεμβάσεις». 

Τι θα γίνει με τον τουρισμό

Ερωτηθείς σχετικά με το δυσμενές σενάριο για την οικονομία, είπε ότι «υπάρχει και αισιόδοξο σενάριο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού πέραν του 45% που είναι το βασικό σενάριο για την πορεία του σε σχέση με το 2019. Αλλά είναι προφανές ότι ως υπουργείο Οικονομικών έχουμε και το δυσμενές σενάριο, έχουμε συνεκτιμήσει και διάφορους παράγοντες αβεβαιότητας οι οποίοι δε δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα σε ό,τι αφορά στο ταμείο της».

Ποια είναι η πορεία του ΑΕΠ

Σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «βάσει των δεδομένων που είχαμε από το 2020 φαίνεται ότι η αίσθηση της αγοράς από τις μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι περίπου στις εκτιμήσεις μας για ανάπτυξη πάνω από 4% το 2021. Και η Ευρώπη συγκλίνει προς αυτές τις εκτιμήσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις όποιες θετικές παρενέργειες από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This