ΟΕΕ: «Γέφυρα 1 & 2», αναστολές και Συν-Εργασία, σε ένα πλήρες πακέτο 30 μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει μεταξύ άλλων τη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και παρατάσεις για τα προγράμματα που «τρέχουν»

Must Read

Πακέτο 30 μέτρων για την τόνωση των επιχειρήσεων και την ταχύτερη επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταθέτει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέσω της επιστημονικής του επιτροπής.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή για τον εκσυγχρονισμό πολλών τομέων, που εξακολουθούν να λειτουργούν με λογικές άλλων δεκαετιών.

Το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων περνά κυρίως από τη φορολογία και τον τραπεζικό τομέα. Ειδικότερα, το Επιμελητήριο προτείνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα (περίοδος 2021-2022) στη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στην κλιμακωτή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (μείωση 50% φέτος και κατάργηση από το 2022), στη μείωση και το 2022 κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών και μονιμοποίηση της μείωσής τους, όπως και στη μείωση της προκαταβολής φόρου και για το 2021 κατά 50% για τις επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν πτώση τζίρου έως 30% το 2021, και μείωση 100% για τις επιχειρήσεις με μεγαλύτερες απώλειες εσόδων.

Παράταση έξι μηνών για τις επιχορηγήσεις

Εισηγείται επίσης την παράταση έξι μηνών των επιχορηγήσεων από το πρόγραμμα «Γέφυρα» και την άμεση εφαρμογή του προγράμματος «Γέφυρα 2» για τις επιχειρήσεις, χωρίς καθυστερήσεις και με διάρκεια επιχορήγησης το πρώτο έτος, τη δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας για όλο το 2021 για τους κλάδους που έχουν θιγεί περισσότερο, εστίαση και τουρισμό, την επέκταση του προγράμματος Συν-Εργασία για το 2021 και το 2022.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει ακόμη τη μείωση ΕΝΦΙΑ για το 2021, άμεσα εξαρτημένη με το ποσοστό μείωσης του εισοδήματος φυσικών ή νομικών προσώπων, νέα επιδότηση τόκων δανείων για ενήμερες επιχειρήσεις, έξι μηνών, εφαρμογή στο σύνολο των επιστρεπτέων προκαταβολών της μη επιστροφής του 50%, για μείωση τζίρου άνω του 50%, νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, άμεση ρύθμιση των ενήμερων δανείων, αφού η επαναφορά θα έρθει σταδιακά, όπως και περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για τόνωση της ρευστότητάς τους μέσω αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, αλλά και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This