Στα… Τάρταρα τα έσοδα του τουρισμού το 2020! 76,2% κάτω σε σχέση με το 2019

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να «ρεφάρει» αυτό το καλοκαίρι

Must Read

Την απόλυτη καταστροφή της περσινής τουριστικής περιόδου αποτυπώνουν τα τελικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τα έσοδα από τη βαριά βιομηχανία.

Οι εισπράξεις το 2020 διαμορφώθηκαν στα 4,32 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 76,2% σε σύγκριση με το 2019. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως η χώρα μας πέρυσι κατέγραψε μείωση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 78,2% και έχασε τουριστικά έσοδα 13,86 δισ. ευρώ.

Οι πύλες εισόδου για την υποδοχή των τουριστών αναμένεται να ανοίξουν και επίσημα σε λίγες ημέρες, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, στον οποίο έχει «ποντάρει» όλο τον οικονομικό σχεδιασμό: από την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο καλοκαίρι έως και την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων, που έχουν φτάσει σε επίπεδα «συναγερμού», λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Τουλάχιστον τα μισά έσοδα του 2019 ο στόχος για φέτος

Ο στόχος που έχει τεθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού είναι να εισπραχθούν φέτος τουλάχιστον τα μισά έσοδα του 2019, δηλαδή 8 με 9 δισ. ευρώ. Παράλληλα, «ξορκίζουν» κάθε άλλο σενάριο για μια επανάληψη των περσινών εισπράξεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα εκτροχιάσει πλήρως τον Προϋπολογισμό και θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε επικίνδυνα δημοσιονομικά μονοπάτια. Σε επίπεδο αριθμών, το 2020 εισήλθαν στη χώρα μας 7.400.000 ταξιδιώτες, έναντι 34.000.000 ταξιδιωτών το 2019, με τον φετινό στόχο να τοποθετείται κοντά στα 14.000.000-15.000.000 τουρίστες.

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες που μπορούν να επισκεφτούν τη χώρα μας θα πρέπει να διαθέτουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ, 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας μπορούν να ταξιδέψουν πλέον στην Ελλάδα οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This