Πέμπτη 24/6/2021

Γεωργιάδης: «Μειωμένα ενοίκια για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές»

Τι είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό

Μπορεί η εστίαση να άνοιξε και πολλές επιχειρήσεις να «πήραν μπροστά», όμως άλλες  παραμένουν ακόμη κλειστές.

Για τη μεγάλη δυσκολία της επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και επισήμανε ότι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα συνεχίσει να ισχύει αφού παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

«Τα καταστήματα με εσωτερικούς χώρους θα ανοίξουν όταν προχωρήσει ο εμβολιασμός»

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για τα καταστήματα που δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως είναι καταστήματα εστίασης και ίντερνετ καφέ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπα ότι αυτά θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις εμποροπανηγύρεις.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανέναρξη της εστίασης, δήλωσε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν σχετική αίτηση με περισσότερες από 10.000 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό.

«Έρχεται εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών»

Από αύριο 1 Ιουνίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος θα γίνεται αυτόματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ενισχύσει γυμναστήρια και παιδότοπους μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ με μια διαδικασία που χρειάζεται την κατάθεση μόνο 3 δικαιολογητικών κι όπως συμπλήρωσε η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει περίπου σε 1 μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις σχολές χορού που θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου, θα υπάρξει και για αυτές πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ