10η Έκθεση Αξιολόγησης: Έως τον Μάρτιο αντί για τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: «Επιστέγασμα μεθοδικής δουλειάς η δέκατη έκθεση της Κομισιόν»

Must Read

Αλλάζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του 2022, όπως προαναγγέλλει η Έκθεση της Κομισιόν για την 10η Αξιολόγησης της χώρας.

Τα νέα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν στο 1ο τρίμηνο του 2022, αντί για Αύγουστο που γινόταν ως τώρα, κάτι που προμηνύει ενδεχομένως και περισσότερες δόσεις για τους υπόχρεους μέσα στη χρονιά.

Αυτό θα συμβεί γιατί, μπορεί οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών τιμών της εφορίας με τις εμπορικές, αλλά δεν προλάβαιναν να τις εφαρμόσουν για τον ΕΝΦΙΑ του 2021, συμφώνησαν να ισχύσουν για τον ΕΝΦΙΑ του 2022.

«Ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ»

  • Θετικά υποδέχεται το νέο Πτωχευτικό και το νέο Εξωδικαστικό μηχανισμό στήριξης οφειλών
  • ζητά απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όχι πριν το φθινόπωρο
  • εγκρίνει έκτακτες ή και μόνιμες φοροελαφρύνσεις

Καλός βαθμός για την Ελλάδα: «Προχώρησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις»

Η δέκατη ενισχυμένη έκθεση παρακολούθησης για την Ελλάδα διαπιστώνει ότι η χώρα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία.

Σύμφωνα με την 10η αξιολόγηση, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,2% το 2020, κάπως λιγότερο από το αναμενόμενο, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ περισσότερο από το σύνολο της ΕΕ, κυρίως λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στον τουριστικό τομέα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν καλά με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα βοηθήσουν στη διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και στη διευκόλυνση νέων επενδύσεων.

Σταϊκούρας: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στον τομέα της οικονομίας αναγνωρίζεται»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη 10η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα το καλοκαίρι του 2018. Πρόκειται για την 7η διαδοχική θετική Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών..

Αναφερόμενος στην Έκθεση Αξιολόγησης, η οποία συνέπεσε με την κρίση της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως ολοκληρώνεται επιτυχώς «παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες έχει προκαλέσει – διεθνώς – η πρωτόγνωρη δοκιμασία του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι «Το αποτέλεσμα αυτό είναι επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, καθώς και της άριστης συνεργασίας των μελών της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Πρωθυπουργού».

«Η Έκθεση αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που επετεύχθη, εν μέσω πανδημίας, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως υπογραμμίζεται, αφορούν, μεταξύ άλλων, τομείς-κλειδιά για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, αποδίδοντας την πρόοδο αυτή και στα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για το 2021 και το 2022, και τα οποία περιλαμβάνουν μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης και των επενδύσεων, τα οποία όπως είπε, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This