Κοροϊδία! «Πάγωμα» πλειστηριασμού μόνο εάν γίνει αίτηση πτώχευσης

Οι τράπεζες για εννέα μήνες δεν θα προβούν στον πλειστηριασμό του ακινήτου του

Must Read

Την εννεάμηνη παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ευάλωτα νοικοκυριά ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, φαίνεται πως το «πάγωμα» των πλειστηριασμών δεν θα αφορά όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την πανδημία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Άλλωστε, προ εβδομάδας πηγές του οικονομικού επιτελείου είχαν ενημερώσει τους διαπιστευμένους συντάκτες πως είναι σε επαφή με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων προκειμένου να μπουν στον «πάγο» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μέχρι να συσταθεί ο ιδιωτικός φορέας διαχείρισης ακινήτων, στον οποίο θα περνούν τα ακίνητα όσων δανειοληπτών ενταχθούν στον νέο πτωχευτικό νόμο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, δεν πρόκειται στην ουσία για γενική αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά για κάλεσμα στους ευάλωτους δανειολήπτες να δηλώσουν πτώχευση.

Αυτό που συμφωνήθηκε, με απλά λόγια, είναι πως κυβέρνηση και τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στον ευάλωτο και φτωχοποιημένο δανειολήπτη να δηλώσει από τώρα την πτώχευσή του και την αποδοχή εκ μέρους του ότι όταν συσταθεί ο φορέας που θα διαχειρίζεται τα ακίνητα, θα μεταβιβαστεί η κυριότητα της κύριας κατοικίας του σε αυτόν.

Με αυτή την προϋπόθεση οι τράπεζες για εννέα μήνες δεν θα προβούν στον πλειστηριασμό του ακινήτου του.

Επομένως, πρόκειται για ρύθμιση που αφορά όσους αιτηθούν την πτώχευσή τους και την απώλεια της κυριότητας της κύριας κατοικίας τους και δεν είναι σε καμία περίπτωση γενική αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η οποία θα όφειλε έτσι και αλλιώς να προβλεφθεί από την κυβέρνηση, μετά τις τραγικές οικονομικές συνέπειες που προκάλεσαν τα μέτρα της πανδημίας στους ανυπαίτιους για την κατάσταση αυτή πολίτες.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να μεριμνήσει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να ανακάμψουν η οικονομία και η αγορά εργασίας, όπως ευαγγελίζονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, για να αποφύγει ο ευάλωτος δανειολήπτης να πτωχεύσει και να χάσει την περιουσία του, που είναι και το ζητούμενο σε ένα κοινωνικό κράτος δικαίου.

Αλλά κάνει ακριβώς το ανάποδο!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This