Εργαζόμενοι κατά Μητσοτάκη: Απασχολούμενοι στον τουρισμό καταγγέλλουν ότι δεν πήραν ποτέ τα 534 ευρώ τον Μάιο

Μέσω επιστολή τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τους κατέβαλε την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και τούς καταδίκασε σε μόνιμη ανεργία

Must Read

Με μια οργισμένη ανακοίνωση-επιστολή προς τον πρωθυπουργό επικοινωνούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, καθώς αυτή τη στιγμή η τύχη χιλιάδων είναι στον αέρα, ενώ υπουργεία και υπηρεσίες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδες λειτουργίες, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Όπως καταγγέλλουν, αν και σήμερα εκκινά ο Ιούλιος, ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ που αντιστοιχεί στον μήνα Μάιο για όσους είναι σε καθεστώς μονομερούς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Επιπλέον, από χθες σταμάτησε για αυτούς η δυνατότητα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία ή ενημέρωση από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία για τους χιλιάδες εργαζομένους σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν ή σε αυτές που θα κλείσουν πρόωρα τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Σημειώνουν, επίσης, ότι «έχετε αφήσει χωρίς εισόδημα από τον Φεβρουάριο του 2021 τους εποχικά εργαζομένους, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης κυρίως στην εστίαση, που δεν έχουν βρει δουλειά».

Χαρακτηριστικό της αναλγησίας και της ανικανότητας είναι, όπως υπογραμμίζουν, ότι «δεν μας έχετε εμφανίσει ακόμα τα ένσημά μας από τις αναστολές σύμβασης του 2020, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε επιδόματα από τον ΕΦΚΑ που δικαιούμαστε, να καταθέσουμε για σύνταξη, να γράψουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς και σε κατασκηνώσεις».

«Δεν έχουμε πλέον λόγια να σας ευχαριστήσουμε και να συμφωνήσουμε μαζί σας πως δεν γίνεται να ζει κάποιος με 800 ευρώ τον μήνα, όπως είχατε δηλώσει, πόσο μάλλον με 534 ευρώ κάθε 60 ημέρες.

Υποσχόμαστε λοιπόν και φέτος όσοι δουλέψουμε από εμάς να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε ο τουρισμός και φέτος να προσφέρει στο ΑΕΠ» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This