Φοροέκπτωση για e-αποδείξεις από κλάδους που φοροδιαφεύγουν

Θα ανέρχεται στο 30% της δαπάνης

Must Read

Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα θα έχουν οι φορολογούμενοι που πραγματοποιούν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής συναλλαγές με επαγγέλματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο που δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η έκπτωση αυτή θα ανέρχεται στο 30% της δαπάνης.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω της παροχής κινήτρων για συγκεκριμένα φορολογικά έτη (2021 έως και 2025), όπως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου του 30% των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε ορισμένους τομείς της οικονομίας όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν ένας φορολογούμενος με εισόδημα 10.000 ευρώ έχει πραγματοποιήσει δαπάνες στις συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες ύψους 3.000 ευρώ, τότε θα έχει έκπτωση φόρου 900 ευρώ και το φορολογητέο εισόδημα θα μειωθεί στα 9.100 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει εδώ και καιρό την κατάρτιση μιας λίστας, με τη συνδρομή του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία τα επαγγέλματα που ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή είναι: τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι
καφετέριες, τα κομμωτήρια, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι διοργανώσεις εκδηλώσεων (γάμοι, πάρτι κ.λπ.) και τα ταξί.

Επίσης, όλες οι αποδείξεις που προέρχονται από επαγγέλματα που αφορούν την οικοδομή (ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, υδραυλικοί, κατασκευαστές αλουμινίου, ψυκτικοί, όσοι τοποθετούν πλακάκια σε δάπεδα και τοίχους καθώς και υαλοπίνακες, όσοι κάνουν επιχρίσεις κονιαμάτων (σοβατζήδες) κατασκευαστές στεγών κ.λπ.) αναμένεται να ενταχθούν στη λίστα των επαγγελμάτων, καθώς θεωρείται ότι βρίσκονται και αυτά στη λίστα των κλάδων που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This