Άνοιξε «παράθυρο» για κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα

Σκέψεις για έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους

Must Read

Σκέψεις για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου, εφόσον δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ίσως σε υγειονομικούς τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Επισήμως, το οικονομικό επιτελείο δεν κλείνει το «παράθυρο» για τη διανομή μερίσματος, ωστόσο κρατά χαμηλά τον πήχη για την πορεία της οικονομίας, αφού τα κρίσιμα στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου θα ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι για τη στήριξη των ευάλωτων οικονομικά ομάδων υπάρχει εδώ και χρόνια το σχετικό πλαίσιο, το οποίο κάνει λόγο για διανομή του 0,5% του ετήσιου ΑΕΠ. Με δεδομένο ότι έχει ήδη διανεμηθεί ένα ποσό κοντά στα 250.000.000 ευρώ, στα ταμεία του κράτους απομένουν σχεδόν 658.000.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, από τα 908.000.000 ευρώ που θα πρέπει να διατεθούν φέτος στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες, έχουν δαπανηθεί ήδη τα 84.000.000 ευρώ, ενώ τα 65.000.000 θα χρησιμοποιηθούν για τη διπλή καταβολή που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Δεκέμβριο και 100.000.000 ευρώ έχουν δοθεί για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα το ποσό που απομένει να αγγίζει τα 658.000.000 ευρώ.

Για τους συνταξιούχους η σκέψη είναι να λάβουν ένα έκτακτο εφάπαξ επίδομα στο τέλος του χρόνου όσοι δεν εισέπραξαν στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021 αναδρομικά, καθώς αυτοί οι σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες το ισχυρό κύμα ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται να δοθεί κοινωνικό μέρισμα και στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Το φετινό Πάσχα λόγω της υποχώρησης των κρουσμάτων και του ανοίγματος της αγοράς δεν δόθηκε τέτοιο επίδομα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η σκέψη για τη διανομή ενός ποσού τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This