Τετάρτη 23/6/2021

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας – Πως θα τις κάνετε

Εντός των τραπεζών και με την βοήθεια των υπαλλήλων θα μπορεί να γίνεται από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

“Οι εκπρόσωποι των τραπεζών, δεσμεύτηκαν σε κάθε υποκατάστημα θα υπάρχει εκπαιδευμένος υπάλληλος που θα βοηθά δωρεάν τους πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήδη μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία από την Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες” ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης
Η πλατφόρμα θα είναι πλήρως λειτουργική, θα συνδέεται με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ( δηλαδη τις ΔΟΥ, τον ΕΦΚΑ αλλα και τράπεζες) και έτσι θα μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη διασταύρωση των δικαιολογητικών, προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις των δανειοληπτών.

Ο υπουργός ανάπτυξης προανήγγειλε οτι «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επικοινωνιακή καμπάνια για να πληροφορηθούν οι 150 χιλιάδες πολίτες που υπολογίζουν η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες ότι μπορούν να ενταχθούν στις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης.
Το νέο πλαίσιο αφορά περίπου 180.000 δανειολήπτες, εκ των οποίων 130.000 έχουν στεγαστικό δάνειο, ενώ περίπου 30.000 έχουν επιχειρηματικό δάνειο, συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία τους. Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους www.keyd.gov.gr, με την επιλογή του συνδέσμου Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας. Η πρόσβαση θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXISnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ