Το ράλι τιμών στο ρεύμα «εξατμίζει» την επιδότηση!

Εκρηκτική άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου

Must Read

Την ξέφρενη ανοδική της πορεία συνεχίζει η χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέση τιμή εκκαθάρισης στην Αγορά Επόμενης Ημέρας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε χθες στα 233,53 ευρώ/MWh, για να φτάσει το πρωί και το απόγευμα μέχρι και τα 320,04 ευρώ/MWh.

Η ανοδική πορεία της χονδρεμπορικής τιμής αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ενώ εάν συνεχιστεί το ράλι των εγχώριων χονδρεμπορικών τιμών όλο τον Οκτώβριο, η μέση τιμή για τον μήνα αυτόν θα είναι πολύ υψηλότερη από αυτή του Σεπτεμβρίου, οπότε ήταν στα 134,73 ευρώ/MWh.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κρατική επιδότηση που έχει ανακοινωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου κινδυνεύει να «εξατμιστεί». Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιδότησης που παρέχει η κυβέρνηση φτάνει στα 18 ευρώ/μήνα για όλους τους καταναλωτές ρεύματος, έκπτωση η οποία καλύπτει την αύξηση του κόστους για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κάθε μήνα.

Οι πρωτοφανείς τιμές στον τομέα της ενέργειας προκαλούνται εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου στις τιμές του φυσικού αερίου, που έχει ως αποτέλεσμα οι μονάδες που χρησιμοποιούν το καύσιμο να αυξάνουν τις προσφορές τους για συμμετοχή στη χονδρεμπορική αγορά του ρεύματος. Πολλοί είναι πάντως εκείνοι που ζητούν να υπάρξει καλύτερη ρύθμιση της χονδρεμπορικής αγοράς του ρεύματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This