Πέμπτη 13/5/2021

«Πράσινο φως» στην Eldorado για τρεις άδειες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα

Η Eldorado Gold εξασφάλισε από το υπουργείο Περιβάλλοντος τις πολυπόθητες τρείς άδειες για τις Σκουριές αλλά και για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα ώστε να αρχίσει πάλι η πολύπαθη επένδυση.

Όπως ανακοίνωσε ο καναδικός όμιλος στις Σκουριές, οι άδειες επιτρέπουν την εγκατάσταση του μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το οποίο θα αποπερατωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν επιπρόσθετες εγκαταστάσεις. Έτσι μέσα στον μήνα ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή αίτησης οικοδομικής άδειας που απαιτείται για την αποπεράτωση του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Στην Ολυμπιάδα, η άδεια επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αναβαθμισμένου υποσταθμού ρεύματος, όπως και την υλοποίηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Η Eldorado τόνισε στην ανακοίνωση της ότι συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τις αναγκαίες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την πλήρη επανεκκίνηση των εργασιών στις Σκουριές.

Οι άδειες αφορούν: 

  • -την ενσωμάτωση της με αριθμό ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.ΕΓΚ.6/173890/857/24-3-2016 εγκεκριμένης οικονομοτεχνικής μελέτης άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης του υποέργου “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών” και της αντίστοιχης στατικής μελέτης.
  • -την επικαιροποίηση και έγκριση Συμπληρωματικού Τεύχους της τεχνικής μελέτης του υποέργου “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας” του έργου “Μεταλλευτικές -Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας”, της εταιρείας “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.”, στο Δήμο Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και
  • -την τροποποίηση της με αριθμό Δ8/Γ/Φ.12.7/9452/1794/13-5-2013 άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της “Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών”, του υποέργου “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών” του έργου “Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας” στη περιοχή της Δ.Ε Μεγάλης Παναγίας, του Δήμου Αριστοτέλη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ