Υπομονή τέλος! Συγκέντρωση συνταξιούχων για τα κλεμμένα

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν εφήρμοσε την απόφαση του ΣτΕ

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 9 το πρωί, πραγματοποιούν το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες εννέα συνταξιουχικές οργανώσεις, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κοροϊδία και κλοπή σε βάρος τους. 

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε μόλις σε 1.100.000 συνταξιούχους κουτσουρεμένα αναδρομικά. Δεν εφήρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, δεν έδωσε όλες τις περικοπές στην κύρια σύνταξη από το 2012 και μετά, αλλά δεν επέστρεψε και τις μειώσεις σε επικουρικές και σε δώρα. 

Με βάση την κλίμακα φορολογίας, οι συνταξιούχοι καλούνται να επιστρέψουν από 25% έως 55% των ποσών που εισέπραξαν. Έτσι, από τα 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι, τα 431.000.000 ευρώ θα επιστραφούν στα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος 250 ευρώ λόγω ακρίβειας. Ενός επιδόματος όμως που, όπως σημειώνουν, «θα κοστίσει 210.000.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από τη φορολόγησή μας των 431.000.000 ευρώ».

Επίσης, κάνουν λόγο για επίδομα επαιτείας και ζητούν να καταβληθεί η 13η σύνταξη που είχε θεσμοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στη συνέχεια, η σημερινή κυβέρνηση τον κατήργησε, με αποτέλεσμα επί δύο χρόνια (2020, 2021) να στερηθούν οι συνταξιούχοι 2,2 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν. 

Στη συγκέντρωση καλούν το ΕΝΔΙΣΥ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας – Θράκης, η Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιριών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ, το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Παρακαταθηκών και Δανείων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This