Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις!

Στις 10 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν την ενίσχυση οι περσινοί δικαιούχοι

Must Read

Διορία έως και σήμερα το βράδυ έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση», προκειμένου να λάβουν το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Σημειώνεται πως οι περσινοί δικαιούχοι θα εισπράξουν την κρατική ενίσχυση στις 10 Δεκεμβρίου και τα ποσά θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που εισέπραξαν την περσινή χειμερινή σεζόν.

Σε περίπτωση που οι αγορές, όμως, είναι υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, τότε η διαφορά θα καταβληθεί έως το τέλος του χρόνου, ταυτόχρονα με την καταβολή του φετινού επιδόματος προς τους νέους δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, καθώς για όσους υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου, η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022. Επίσης, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022, η πληρωμή θα γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2022.

Μάλιστα, θα υπάρξει μία ακόμα πληρωμή έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2021 – 31/03/2022, με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τη 16η Μαΐου 2022, και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως και τη 15η Ιουνίου 2022.

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα για χιλιάδες φορολογούμενους, αφού εκπνέει η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της πέμπτης για τον φόρο εισοδήματος. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι έχουν λάβει ήδη τα ραβασάκια για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να καταβληθούν έως το τέλος του έτους, ενώ στις συνολικές υποχρεώσεις θα προστεθούν οι δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών, πανδημίας ή επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις, ΦΠΑ κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This