Καθυστερεί το εποχικό επίδομα 2019 – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Must Read

Από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποιήθηκε από ορισμένους ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα οριστεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και επικρατέστερη είναι η 1η Οκτωβρίου του 2019. Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του ειδικού εποχικού επιδόματος θα είναι «ανοικτή» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλέκτες, καπνεργάτες, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστές κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη. Το ποσό του επιδόματος για κάθε μια κατηγορία δικαιούχων ορίζεται ως ποσοστό (μεταβάλλεται ανάλογα με την ειδικότητα) επί του ισχύοντος κατώτατου ημερομισθίου.

Επίσης, στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται συνταξιούχοι οι οποίοι το 2018 ασκούσαν ένα από αυτά τα επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2019. Οι συνταξιούχοι αυτοί δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφόσον το συνολικό ποσό που λαμβάνουν από κύρια και επικουρική σύνταξη είναι μικρότερο των 495,75 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This