Ο τουρισμός έκανε το καθήκον του, αλλά όχι και η κυβέρνηση!

«Άφαντα» τα ένσημα όσων είχαν τεθεί σε αναστολή

Must Read

Την ώρα που οι επιχειρήσεις του τουρισμού μετρούν εισπράξεις άνω των 10 δισ. ευρώ το πρώτο δεκάμηνο του έτους, οι εργαζόμενοι στον κλάδο διαμαρτύρονται ότι άλλη μία φορά θα κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το ισοζύγιο πληρωμών του διαστήματος Ιανουάριος –  Οκτώβριος 2021 φανερώνουν εισπράξεις 10,195 δισ. ευρώ, έναντι 4,213 δισ. ευρώ στο 10μηνο του 2020 και 17,569 ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2019, προτού δηλαδή ξεσπάσει η πανδημία. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 93,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 142,0% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 46% και το 58% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργείου Εργασίας για το γεγονός ότι ακόμα δεν «εμφανίζονται» τα ένσημα των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης το 2020, με συνέπεια να μην μπορούν να λάβουν φέτος το εποχικό επίδομα ανεργίας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Κωστή Χατζηδάκη ότι το πρόβλημα θα λυθεί, σχεδόν 80 χιλιάδες άνεργοι μένουν χωρίς καμία στήριξη. Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ, υπό κανονικές συνθήκες «ο ΟΑΕΔ θέλει τουλάχιστον 40 ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησης και να πληρώσει τον δικαιούχο».

Καμία απολύτως μέριμνα δεν υπάρχει και για τους περίπου 200.000 εποχικά εργαζομένους της εστίασης, που είτε δεν δούλεψαν φέτος είτε πρόκειται για εργαζομένους που θα έβγαιναν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας, καθώς ισχύει η προϋπόθεση του νόμου, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 80 ένσημα περσινά.

Αίσθηση έχει προκαλέσει, τέλος, η υπόθεση που ανέδειξε το κλαδικό σωματείο στο Ρέθυμνο: Ο ΟΑΕΔ ζητά πίσω χρήματα από τους εργαζομένους γιατί η υπηρεσία υποστηρίζει πως πέρυσι δεν έπρεπε να λάβουν επίδομα ανεργίας, καθώς η ειδικότητά τους δεν καλυπτόταν από τα μέτρα στήριξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This