Ενεργειακός «τρόμος» – Ανακοινώνονται σήμερα νέα μέτρα στήριξης

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Must Read

Με την ενεργειακή κρίση να απειλεί με φτωχοποίηση τα νοικοκυριά, καθώς οι ανατιμήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της ακρίβειας και τα νέα μέτρα στήριξης είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένα. Αρκεί να είναι ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά.

Το μεσημέρι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει νέες παρεμβάσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτό που ισχύει σήμερα, είναι η πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Δεκέμβριο, αυξήθηκε η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στη Χαμηλή Τάση. Το ύψος της στήριξης διαμορφώθηκε από 130 ευρώ/MWh, σε 165 ευρώ/MWh για τις πρώτες 300 kWh και η επιδότηση ανέρχονταν πλέον σε 49,5 ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη τον Δεκέμβριο αυξήθηκε σε 185 ευρώ/MWh από 150 ευρώ/MWh και το ύψος της επιδότησης ανήλθε σε 55,5 ευρώ.

Αυξήθηκε η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% το μήνα Δεκέμβριο κάτι που σήμαινε έκπτωση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί καταναλωτές είχαν επιπλέον μείωση κατά μέσο όρο 15 ευρώ ανά θερμική MWh από την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συνολικά η έκπτωση για τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο σε 49 ευρώ ανά θερμική MWh.

Όσον αφορά τους αγρότες υπήρξε κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο.

Όμως, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ασπιρίνες»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This