Κορωνοχρέη: Στα αζήτητα παραμένει η ρύθμιση!

Από τους 820.000 οφειλέτες, υπέβαλαν αίτηση μόλις οι 54.000

Must Read

Με ρυθμούς χελώνας φαίνεται πως κινείται η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη, με τους οφειλέτες να έχουν διορία έως το τέλος του μήνα για την υποβολή αιτήσεων, η οποία προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών που «γεννήθηκαν» μέσα στην πανδημία, και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Η συμμετοχή συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί ήδη μία παράταση στην προθεσμία υποβολής, που αρχικά είχε οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου 2022. Από τους περίπου 820.000 οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, έχουν υποβάλει αίτηση μόλις οι 54.000, δηλαδή σχεδόν το 7% των οφειλετών.

Ανασταλτικός παράγοντας φαίνεται πως είναι η υποχρέωση των οφειλετών να καταβάλουν την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα της αίτησης, προκειμένου να ενεργοποιηθεί από την Εφορία.

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί πως θα υπάρξει αυξημένη συμμετοχή τις επόμενες 10 ημέρες, καθώς εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θα σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση -με βάση τους δυνητικούς δικαιούχους- θα πρέπει να υποβάλλονται πάνω από 76.000 αιτήσεις κάθε 24ωρο ή 3.000 αιτήσεις την ώρα.

Υπενθυμίζεται πως στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων μπορούν να ενταχθούν όλες οι φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα κ.λπ.) και ασφαλιστικές οφειλές, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This