Χωριστές δηλώσεις συζύγων: Προσοχή η παράταση είναι μέχρι σήμερα!

Τι συμβαίνει με τα τεκμήρια διαβίωσης

Must Read

Σε παράταση της γνωστοποίησης χωριστής υποβολής φορολογικής δήλωσης συζύγων έως σήμερα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Στις χωριστές φορολογικές δηλώσεων δεν υφίστανται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος προκειμένου να καλυφθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς βαρύνουν κάθε σύζυγο χωριστά. Όσον αφορά τη δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου, δεν μπορεί να γίνει επίκληση εισοδημάτων του έτους 2021 από τη χωριστή δήλωση του άλλου συζύγου.

Στο σκέλος της συγκέντρωσης αποδείξεων ποσού ίσου με το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικό τρόπο, αν υποβάλλονται χωριστές δηλώσεις, δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του υπολειπόμενου ποσού από τον έναν σύζυγο στον άλλον.

Στην περίπτωση κοινής φορολογικής δήλωσης, αν κάποιος σύζυγος έχει περίσσευμα ηλεκτρονικών αποδείξεων, το ποσό μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο, εφόσον έχει έλλειμμα, και έτσι αποφεύγεται η επιβολή του προστίμου ύψους 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που λείπουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This