Σχέδιο «εκκαθάρισης» για κουρεμένα ενοίκια

Νέα υπουργική απόφαση για να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις για την περίοδο μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2021

Must Read

Στην εκκαθάριση των εκκρεμών «δηλώσεων Covid-19» που αφορούν τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με νέα υπουργική απόφαση, με την οποία διευκρινίζεται ο τρόπος που θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις.

Πρόκειται για την περίοδο μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2021, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν υποβάλει «δήλωση Covid-19» για να λάβουν αποζημίωση αλλά δεν την έχουν λάβει από το κράτος.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Χρήστος Σταϊκούρας, «το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2021, καθώς και ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων».

Το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει μια τελευταία πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια, η οποία τοποθετείται χρονικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ώστε να κλείσει οριστικά ο φάκελος «κουρεμένα ενοίκια».

Συγκεκριμένα:
· Ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα που δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο θα λάβουν ως αποζημίωση το 80% του συμφωνημένου ενοικίου, ενώ αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο το ποσοστό της αποζημίωσης διαμορφώνεται στο 60% του μισθώματος.

· Οσοι ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% θα λάβουν ως αποζημίωση το 50% του συμφωνημένου ενοικίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως και σήμερα για την επίμαχη περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2021 έχουν πληρωθεί ή συμψηφιστεί με άλλους φόρους πάνω από 800.000.000 ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι χιλιάδες οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ακόμα περιμένουν να δουν το… χρώμα του χρήματος από το κράτος, το οποίο δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας μία πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This