Επίδομα καυσίμων: Αν πέσετε σε αυτή την «παγίδα», δεν θα το εισπράξετε!

Πότε χάνουν τα 45 ευρώ οι δικαιούχοι

Must Read

Την ώρα που στη Γερμανία μειώνουν φόρους, αυξάνουν προνοιακά επιδόματα και επιδόματα παιδιών, και ταυτόχρονα εισηγούνται και ενιαία εισιτήρια αξίας 9 ευρώ για τα ΜΜΜ, στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει επιδόματα-ψίχουλα προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία ενεργειακή ακρίβεια που δεν έχει προηγούμενο.

Το περιβόητο επίδομα βενζίνης και πετρελαίου που δίνεται για τον Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο δεν ξεπερνά τα 13 ευρώ! Μάλιστα, η κυβέρνηση σκέφτηκε να κάνει άλλον έναν κοινωνικό διαχωρισμό προκειμένου να δείξει πόσο φιλελεύθερη είναι. Σκέφτεται να δώσει έξτρα μπόνους ύψους 5 ευρώ σε όσους έχουν smartphone, και το κατεβάσουν στο κινητό τους! Το επίδομα, κατά αυτό τον τρόπο, φτάνει το ύψος των 45 ευρώ το τρίμηνο!

Όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης. Mε βάση το μοντέλο του Freedom Pass θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, η οποία αναμένεται να ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι απλή, ωστόσο υπάρχει και μια «παγίδα» που αν δεν την προσέξουν οι δικαιούχοι, μπορεί να χάσουν την επιδότηση. Θα πρέπει λοιπόν κάθε οδηγός να κάνει αίτηση για ένα ΙΧ που είναι στο όνομα του, ενώ με κωδικούς taxisnet εισέρχεται στη πλατφόρμα gov.gr και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα λάβουν επιπλέον μπόνους 5 ευρώ, πέρα από όσα χρήματα πάρουν μέσω της επιδότησης. Προσοχή όμως! Όσοι δικαιούχοι δεν χρησιμοποιήσουν στο σύνολό του το ποσό της επιδότησης μέσα σε τρεις μήνες, θα χάσουν τελικά όλα τα χρήματα!

Με… ημερομηνία λήξης!

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα «καίγεται» εάν δεν χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022! Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας η κάρτα καταργείται και το ποσόν της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This