Ψεύδεται πάλι η κυβέρνηση: Διατυμπανίζει αύξηση στις καταθέσεις, αλλά τα στοιχεία δείχνουν μείωση!

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται καθημερινά με την ακρίβεια να καλπάζει

Must Read

Μειωμένη για τα νοικοκυριά η τραπεζική χρηματοδότηση το Φεβρουάριο του 2022, παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο όπου σταθεί και όπου βρεθεί υποστηρίζει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν κατά πολύ αυξημένους τραπεζικούς λογαριασμούς σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Απορίας άξιο είναι ότι, τα τελευταία ειδικά δύο χρόνια από τη μία η οικονομική κρίση που δεν «έφυγε» ποτέ από τη χώρα, και από την άλλη η πανδημία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για… αποταμιεύσεις! Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 857 εκατ. ευρώ, το Φεβρουάριο του 2022, έναντι θετικής καθαρής ροής 1,671 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους!

Μειωμένη σε σχέση με τον Ιανουάριο ήταν η συνολική τραπεζική χρηματοδότηση το Φεβρουάριο, κάτι που ωστόσο δεν ίσχυσε για τις επιχειρήσεις, καθώς η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς αυτές επιταχύνθηκε το Φεβρουάριο του 2022. Το Φεβρουάριο του 2022, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 1,4% από 0,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 969 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Φεβρουάριο του 2022, ήταν θετική κατά 1 δισ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 994 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 4,4% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) διαμορφώθηκε στο 2,9% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 363 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 637 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκε σε 21,1% από 11,7% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 667 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 357 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το Φεβρουάριο του 2022, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 8 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 66 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους μειώθηκε σε 0,9% από 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική κατά 69 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Φεβρουάριο του 2022, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 244 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο -2,3%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This