ΣΕΠΕ: Ο επικεφαλής είχε πατώσει στην αξιολόγηση

Must Read

Σκιές και ερωτήματα πλανώνται πάνω από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τους χειρισμούς του Κωστή Χατζηδάκη για την επιλογή του πρώτου επικεφαλής της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γεώργιου Τζιλιβάκη. Ο εκλεκτός του υπουργού κατετάγη 4ος στη συνολική βαθμολογία επιλογής, μέσω μιας διαδικασίας που ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης νομοθέτησε, όμως είναι ξεκάθαρο ότι αυτή δεν ακολουθήθηκε!

Ακόμα χειρότερα, ο κ. Τζιλιβάκης, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που δημοσιεύουμε, πήρε τα λιγότερα μόρια – μόλις 300- από τα πτυχία που διαθέτει (ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Α’), ήταν 4ος στους 7 σε ό,τι αφορά την προϋπηρεσία του (ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Β’) και συγκέντρωσε -περιέργως πώς- τη 2η καλύτερη βαθμολογία στο σκέλος της… προσωπικής συνέντευξης.
Οπως ήταν λογικό, η απόφαση να επιλεγεί ο κ. Τζιλιβάκης προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς
κατατέθηκαν ενστάσεις από τους πέντε εκ των άλλων έξι συνυποψηφίων του, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Η επιτροπή διορισμού επιλέχθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας και απαρτίζεται από τους:

1. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, πρόεδρο του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο της επιτροπής,

2. Ματθούλα Τριανταφύλλου, υπηρεσιακή γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος,

3. Αννα Στρατινάκη, γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος

4. Μιχαήλ Αλέπη, αντιπρόεδρο Α’ Ομάδας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ως μέλος,

5. Δημήτριο Λαδά, επίκουρο καθηγητή Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Τζιλιβάκης διετέλεσε επί μία τριετία, από το 2008 έως το 2010, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία Sprider Stores. Ο όμιλος έβαλε οριστικό λουκέτο το 2013 και ενώ στους ιδιοκτήτες του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και απάτη με κίνητρο, σύμφωνα με τις διώξεις, την είσπραξη των
ασφαλίστρων ύψους 16.000.000 ευρώ για τις «περίεργες» πυρκαγιές που ξέσπασαν το 2008 και το 2012 στα ακίνητα της οδού Ερμού και της Παλλήνης, αντίστοιχα.

«Στην εξέταση της υποψηφιότητας για τη θέση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένουμε από τον κ. Χατζηδάκη να προσκομίσει όλα τα στοιχεία της διαδικασίας επιλογής και να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις» αναφέρει σε δήλωσή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This