Επίδομα παιδιού: Σήμερα οι πληρωμές – Ποιοι θα εισπράξουν περισσότερα

Στο «ταμείο» 764.000 δικαιούχοι

Must Read

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, και όπως είναι αναμενόμενο θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος των παιδιών σε όλους τους δικαιούχους. Ωστόσο, κλειστή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Παράλληλα, με την καταβολή της δεύτερης δόσης θα γίνει και η πληρωμή της έξτρα μιάμισης δόσης σε όσους δικαιούχους δεν την έλαβαν. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 όποτε και να κάνουν την αίτηση για το 2022 ακόμη και την τελευταία ημέρα, δηλαδή 15 Ιανουαρίου 2023 θα λάβουν κανονικά τη μιάμιση δόση.

Αν, μετά την καταβολή της προσαύξησης, από την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων του φορολογικού έτους 2021 μεταβληθεί η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων για το έτος 2022:

α) εφόσον προκόψει αχρεώστητη, εν όλω ή εν μέρει, καταβολή του επιδόματος, η καταβληθείσα προσαύξηση επιστρέφεται αναλόγως ή

β) εφόσον προκόψει ότι αναδρομικά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η προσαύξηση που καταβλήθηκε αυξάνεται αναλόγως, και το υπολειπόμενο ποσό αυτής αποδίδεται στους δικαιούχους μαζί με την καταβολή του ανωτέρω αναδρομικός οφειλόμενου ποσού του επιδόματος

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Έτσι, μια οικογένεια με εισόδημα 9.000 με 3 παιδιά θα πάρει 420 ευρώ, με 4 παιδιά 630, με 2 παιδιά 210 ευρώ εφάπαξ.

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This