Θα επεκτείνουν την κοροϊδία με το fuel pass και τον Ιούλιο!

Το οικονομικό επιτελείο, βλέποντας τις τιμές της βενζίνης προς τα 2,5 €, εισηγήθηκε παράταση του μέτρου

Must Read

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο με το θέμα της βενζίνης, η οποία κινείται ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Χθες πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης για τους τρόπους αντιμετώπισης του Νο1 προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία, χωρίς ωστόσο να βγει «λευκός καπνός» από τις συζητήσεις.

Ο εφιάλτης των τιμών συνεχίζεται καθημερινά, ενώ, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 5 λεπτά μέσα σε μόλις δύο 24ωρα. Στα νησιά, μάλιστα, η αμόλυβδη βρίσκεται μια ανάσα από τα 3 ευρώ το λίτρο, που θεωρείται θέμα χρόνου να φανεί στην αντλία. Την ακριβότερη τιμή στην απλή αμόλυβδη διαθέτει πρατήριο στη Φολέγανδρο, που πουλά τη βενζίνη προς 2,839 ευρώ το λίτρο, στην Ικαρία με 2,74 ευρώ το λίτρο και στην Αλόννησο με 2,734 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση προς τον πρωθυπουργό είναι να συνεχιστεί η επιδότηση του fuel pass μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, με ενίσχυση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων, δηλαδή να επεκταθεί η επιδότηση-παρωδία των 13,5 ευρώ τον μήνα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναγνώρισε πως «με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση», θυμίζοντας ότι «ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης». Ωστόσο, όπως ανέφερε, προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. «Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει θα γίνει» δήλωσε.

Σημειώνεται πως η επιδότηση του fuel pass εκπνέει στο τέλος Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι νέες παρεμβάσεις για τη βενζίνη να ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This