«Επιχείρηση Θερμοστάτης»: Τα νέα μέτρα για όσους κάνουν οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα

Μπαίνει... «κόφτης» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο - Τι θα κερδίσουν τα νοικοκυριά από τη μειωμένη κατανάλωση

Must Read

Όλα τα νέα μέτρα στο πλαίσιο της «επιχείρησης θερμοστάτης» που προβλέπει μεγαλύτερο επίδομα ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και μέτρα για τη λειτουργία των κλιματιστικών κάνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Με βάση την «επιχείρηση θερμοστάτης» τα νοικοκυριά θα κερδίζουν αυξημένη επιδότηση στον λογαριασμό ρεύματος, ενώ οι κρατικοί φορείς εξετάζεται να λαμβάνουν αυξημένη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας, δημιουργείται ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης κατά 10% άμεσα, ενώ θα ληφθούν και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης έως 30% μέχρι το 2030». Θα υπάρχει help desk με ειδικούς για να βοηθηθούν οι φορείς. Σε ό,τι αφορά στα bonus, η τελική απόφαση για τα ποσά θα κριθεί από το πόση ενέργεια θα καταφέρει να εξοικονομήσει. 

Για όσους δεν «πιάσουν» τους στόχους ή το αμελήσουν, τότε θα πρέπει, όπως είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, να κάνουν οικονομίες από αλλού, αφού δεν θα μπορούν αν εξοικονομήσουν από την ενέργεια! Όποιος δεν κάνει συντήρηση των κλιματιστικών, ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του, θα πάρει λιγότερα χρήματα ως bonus, αφού αν είχε καθαρίσει τα air condition, τότε θα είχε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας άρα και μεγαλύτερο κέρδος! «Στόχος είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας 15% με 20%» είπε η γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. 

Τα κλιματιστικά θα ρυθμιστούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ζητήθηκε επίσης από τους εργαζόμενους, ανά 2-3 ώρες να κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και ανοίγουν τα παράθυρα, να κλείνουν υπολογιστές, φώτα, κλιματιστικά όταν φεύγουν από το γραφείο και να προσέχουν η θερμοκρασία να μην είναι πολύ χαμηλή. Στους φορείς του Δημοσίου θα τοποθετηθούν στόρια και κουρτίνες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε «αγκαλιάζουμε ενθέρμως αυτή την πρωτοβουλία. Είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε συντονισμένα. Όλοι οι φορείς του Δημοσίου πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη επιμέλεια. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι δράσεις αυτές θα έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνουν, απλά τώρα έρχονται μπροστά μας. Θέλω να πω ότι είμαστε σύμφωνοι και υποστηρίζουμε το σύστημα κινητροδότησης. Είναι λογικό ότι αν υπάρχει μείωση της ενέργειας να πάρει κάτι ως αντάλλαγμα. Όπως επίσης ότι αυτός που δεν προσφέρει προς τον στόχο, να του επιβάλλεται ένα είδος ποινής. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει στην όλη προσπάθεια».

Διαβάστε ακόμα:

«Σχέδιο θερμοστάτης»: Τι θα ανακοινώσει σε λίγο η κυβέρνηση για όσους κάνουν οικονομία στο ρεύμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This