Κατρακύλα: Το ευρώ σε χαμηλό 20ετίας έναντι του δολαρίου!

Ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση

Must Read

Η ισοτιμία του Eυρώ έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 20 ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,0306 δολάριο/ευρώ.

Η τελευταία άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενίσχυσε τις ανησυχίες για ύφεση, ενώ δεν σταμάτησε το δολάριο καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρουσίασαν ανάκαμψη, επωφελούμενα από μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Στις 11:50 (ώρα Ελλάδας), το δολάριο κέρδιζε 1,03% και η ισοτιμία ήταν 1,0315 δολάριο για ένα ευρώ.

Ο επικεφαλής έρευνας παγκόσμιων αγορών της MUFG, Derek Halpenny, δήλωσε ότι οι κίνδυνοι να υποχωρήσει η Ευρώπη σε ύφεση φαίνεται να αυξάνονται μετά από μια άλλη μεγάλη άνοδο 17% στις τιμές του φυσικού αερίου τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βρετανία.

«Θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολο για το ευρώ να αυξηθεί με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, καθώς η ενεργειακή εικόνα επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη αυξάνονται σημαντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Halpenny της MUFG σύμφωνα με το business-standard.com.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης έφτασε στο ρεκόρ 8,6% τον Ιούνιο, ωθώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ενημερώσει εκ των προτέρων τις αγορές για την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να «σφίξει» τη νομισματική πολιτική.

Ο οικονομικός δείκτης Sentix του Ιουλίου, χθες έδειξε ότι το ηθικό των επενδυτών στις τις 19 χώρες της Ευρωζώνης έχει βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας μια «αναπόφευκτη» ύφεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This