Με… άδειες τσέπες στις εκπτώσεις

Τα σενάρια δεν είναι αισιόδοξα για τις θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και την 31η Αυγούστου

Must Read

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, ωστόσο τα σενάρια δεν είναι τόσο αισιόδοξα, αφού οι καταναλωτές παραμένουν με… άδειες τσέπες, μετά την «αφαίμαξη» από τα καύσιμα και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του ρεύματος!

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι οι θερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 17 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία των προϊόντων τους.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπονται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ακόμη, με δεδομένο ότι παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Τέλος, οι καταστηματάρχες θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This