Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις με το Fuel Pass 2

Όχι μόνο για καύσιμα η άυλη χρεωστική κάρτα

Must Read

Μάταια περιμένουν για περισσότερο από μία εβδομάδα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα, καθώς δεν έχουν γίνει πληρωμές για το Fuel Pass 2 από την περασμένη Τρίτη!

Χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι οι πληρωμές θα ξεκινούσαν από το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εξαναγκάστηκε σε μια δέσμευση υπό την πίεση των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης, αφού πρώτα σιώπησε επί σειρά ημερών για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γινόταν δύο ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Την ίδια στιγμή, στην αποκάλυψη ότι ακόμη και η άυλη χρεωστική κάρτα αφήνει το περιθώριο στους δικαιούχους να τη χρησιμοποιούν όχι μόνο για αγορές καυσίμων, αλλά για οτιδήποτε άλλο πωλούνται σε αυτά προχώρησε ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η άυλη κάρτα μέσω κινητών τηλεφώνων κάνει τις πληρωμές μέσω των POS, χωρίς όμως το Υπουργείο Οικονομικών να έχει διαχωρίσει τις αγορές καυσίμων. Έτσι, ένας δικαιούχος μπορεί να πληρώσει με την άυλη κάρτα οποιοδήποτε προϊόν πουλά το εκάστοτε πρατήριο, όπως, για παράδειγμα, λάδια αυτοκινήτου, υαλοκαθαριστήρες κ.λπ., πόσο μάλλον όταν αρκετά από τα πρατήρια πωλούν είδη ψιλικών.

Υπενθυμίζεται ότι στο Fuel Pass 2 όσοι επιλέξουν την άυλη χρεωστική κάρτα λαμβάνουν 15 ευρώ παραπάνω από όσους επιλέξουν την πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σταδιακή αποκλιμάκωση

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά να διαμορφώνεται σε 2,124 ευρώ το λίτρο, κι ενώ είναι δεκάδες πλέον τα πρατήρια στην Αττική που πωλούν κάτω από τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Οι ακριβότερες τιμές καταγράφονται σε Σίκινο, Κάλυμνο, Κίμωλο, Φούρνους και Τήλο, όπου παραμένει στο εφιαλτικό ποσό των 2,66 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This