Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση υποβολής

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Must Read

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες λήγει η παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί στους φορολογούμενους για να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.  

Στις 30 Αυγούστου είναι η καταληκτική προθεσμία, ενώ ήδη έχει υποβάλει δηλώσεις το 92% των φορολογούμενων. Θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου. Έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, καθώς η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τη φετινή χρονιά ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και στόχο είχε αφενός να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, ωστόσο, η κυβέρνηση έδωσε αρχικά παράταση για τις 29 Ιουλίου και κατόπιν δόθηκε νέα παράταση για τα τέλη Αυγούστου.

Για όσους φορολογούμενους έχει προσδιοριστεί η καταβολή επιπλέον φόρου, έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε 8 μηνιαίες δόσεις με πρώτη δόση τον Ιούλιο 2022 και τελευταία τον Φεβρουάριο 2023. Όσοι φορολογούμενοι προχωρήσουν στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου που τους αναλογεί μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν έκπτωση 3%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This