Σε τροχιά ρεκόρ φέτος η αγορά πολυτελών κατοικιών!

Οι Βρετανοί οι καλύτεροι πελάτες του luxury real estate στη χώρα μας

Must Read

Ενόσω τα νοικοκυριά ανησυχούν κατά πόσο φέτος τον χειμώνα θα χρειαστεί να κάψουν ό,τι ξύλινο υπάρχει στο σπίτι για να ζεσταθούν, στην ελληνική αγορά του luxury real estate
καταγράφεται η καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά, με τις συναλλαγές να αγγίζουν ποσά ρεκόρ τόσο σε περιοχές σταθερού ενδιαφέροντος, όπως η Μύκονος, όσο και σε άλλα σημεία της χώρας, όπως η Σύρος και η Λευκάδα.

Κύριο σημείο αναφοράς για τις πωλήσεις second homes η Μύκονος, όπου σημειώθηκε το απόλυτο ρεκόρ αξίας πώλησης μεμονωμένης κατοικίας στην Ελλάδα, με το ύψος της συναλλαγής να ξεπερνά τα 23.000.000 ευρώ! Ανοδική πορεία όμως ακολουθούν και άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Σύρος, η Λευκάδα, αλλά και οι Παξοί, όπου όχι μόνο υπήρξε πολύ υψηλό ενδιαφέρον, αλλά σημειώθηκαν και πραγματικά υψηλές συναλλαγές, με τα ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Συγκεκριμένα, στη Σύρο καταγράφηκε φέτος η υψηλότερη σε αξία συναλλαγή στην ιστορία του νησιού, με την πώληση από τον οίκο Greece Sotheby’s International Realty ενός ακινήτου για 3.700.000 ευρώ. Αντίστοιχα στη Λευκάδα το ιστορικό ρεκόρ αξίας πώλησης luxury property καταρρίφθηκε μέσα στο 2022 όχι απλώς μία, αλλά δύο φορές, με συναλλαγές 4.100.000 και 5.400.000 ευρώ, σε μία εκ των οποίων μάλιστα καταγράφηκε και το μεγαλύτερο ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο, με την αξία του να διαμορφώνεται στα 16.700 ευρώ ανά τ.μ.

Με βάση τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby’s International Realty, τα πρωτεία σε ζήτηση για το 8μηνο του 2022 κατέχουν η Κέρκυρα και η Μύκονος, με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Πάρο και την Ρόδο να ακολουθούν. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Τήνος, το κέντρο της Αθήνας, η Κρήτη, η Κέα και οι Παξοί.

Σε επίπεδο χωρών προέλευσης, στην πρώτη θέση είναι η Βρετανία, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταλαμβάνουν τη 2η και την 3η θέση, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This