ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους λογαριασμούς η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης 2022

Ποιοι έμειναν εκτός

Must Read

Ξεκινά η καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά σε 533.921 δικαιούχους και στο 70% του ποσού. Το ποσά που θα δοθούν αγγίζουν τα 657,34 εκατ. ευρώ και είναι αποτέλεσμα των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Η εντολή πληρωμής και το μαγνητικό αρχείο για την πίστωση των λογαριασμών διαβιβάσθηκε στην αρμόδια τράπεζα. Η πίστωση των λογαριασμών άρχισε χθες, Τετάρτη 19/10, αργά το απόγευμα και οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα, Πέμπτη 20/10 να προβαίνουν σε ανάληψη των χρημάτων τους. «Με σχέδιο ξεκινά από σήμερα -νωρίτερα από κάθε άλλη φορά- η καταβολή της προκαταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης 2022. Η ενίσχυση φτάνει στα 657,34 εκατ. ευρώ και αφορά 533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας», αναφέρει συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ποιοι έμειναν εκτός

Τη λίστα με όσους έμειναν εκτός δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν ευρήματα που, ανάλογα με την σοβαρότητα τους, επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων. Τα κυριότερα από αυτά τα ευρήματα αφορούν σε:

α) 61.740 παραγωγούς, με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Οι παραγωγοί αυτοί, αν μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών το συνολικό ποσό πληρωμής τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση του Δεκεμβρίου 2022

β) 5.340 παραγωγούς, για τους οποίους υπάρχουν ευρήματα σχετικά με τη μη νόμιμη κατοχή των εκτάσεων που δηλώνουν για τη λήψη ενίσχυσης ή εξαιτίας διεξαγωγής ερευνών από άλλες αρμόδιες αρχές για τον ίδιο λόγο ή εξ’ αιτίας εμπλοκής τους σε καταγγελίες σχετικά με την λήψη Εθνικού Αποθέματος με δήλωση εκτάσεων βοσκοτόπων, χωρίς ζώα

γ) 4.040 παραγωγούς, για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεών τους μεταβίβασης δικαιωμάτων (αφορά περιπτώσεις όπου αναμένεται η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, υφίσταται εμπλοκή σε σύνθετες περιπτώσεις κληρονομιάς, κ.λπ.)

δ) 1.500 παραγωγούς, οι οποίοι υπέβαλαν δικαιολογητικά ανωτέρας βίας, τα οποία εξετάζονται. Για τους παραγωγούς αυτούς, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα

Από τον Οργανισμό σημειώνεται ότι από τις 21.10.2022, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες της πληρωμής τους και για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν κατά τον υπολογισμό της, στο gov.gr, με χρήση των κωδικών τους στο taxisnet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This