Τα ομόλογα δείχνουν οικονομικό Αρμαγεδδώνα για την Δύση

Επιβεβαιώνονται όσοι προέβλεπαν ολική ανατροπή στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Must Read

Αμερικανοί αναλυτές πριν από λίγες εβδομάδες εκτιμούσαν ότι τα δομημένα ομόλογα της Lehmann brothers και το οικονομικό χάος που προκάλεσαν, θα μοιάζει με αεράκι μπροστά στην θύελλα που έρχεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Τα αμερικανικά και βρετανικά ομόλογα έχουν σπάσει το ψυχολογικό φράγμα του 4%, γεγονός αδιανόητο και πρωτοφανές για τις τελευταίες δεκαετίες.

4,23% το Δεκαετές ομόλογο των ΗΠΑ, 4,03 το Βρετανικό.

Το ελληνικό δεκαετές δυστυχώς έχει σπάσει το ψυχολογικό φράγμα του 5%, παραπέμποντας μας στις μαύρες εποχές του Τιτανικού, και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αλλά ευρωπαϊκά ομόλογα όπως το ρουμανικό και το ουγγρικό έχουν φτάσει και ξεπεράσει την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ρωσίας! Το οποίο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου, στο 9,7%.

Εντύπωση προκαλεί και η ολική ανατροπή της απόδοσης του ομολόγου της Τουρκίας, το οποίο πριν από λίγους μήνες, ήταν από τα χειρότερα του πλανήτη. 10,5% αυτή τη στιγμή!

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι έρχεται ένας οικονομικός Αρμαγεδδών για τη Δύση. Μία καταστροφή οικονομιών με απρόβλεπτες συνέπειες για τις κοινωνίες, που φυσικά  οφείλεται στις πολιτικές επιλογές των «νάνων» οι οποίοι βρέθηκαν στο τιμόνι μεγάλων δυτικών δημοκρατιών ταυτόχρονα, σε μία ασύλληπτη ιστορική ειρωνεία.

Στον αντίποδα, η Ρωσία αναβαθμίζεται και η Τουρκία βγάζει το κεφάλι από τον οικονομικό βούρκο που βρισκόταν εκμεταλλευόμενοι τις αυτοκτονικές κυρώσεις της Δύσης που κυριολεκτικά την έσωσαν!

Ο ορισμός της αυτοκτονίας, που δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πλέον ολόκληρος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, όπου οι ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει απερίφραστα πως εάν κατακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, θα τερματίσουν την βοήθεια στην Ουκρανία. Μία κίνηση που επίσης εάν υλοποιηθεί είναι άγνωστο τι συνέπειες θα επιφέρει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This