Σε ιστορικά υψηλά το χρέος των κορυφαίων γερμανικών εταιρειών!

Έχει εκτοξευθεί στα 533 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο - «Πρωταθλήτρια» η Deutsche Telekom

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος 150 από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που είχε ποτέ φέτος, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt.

Το γερμανικό μέσο ανέφερε ότι σε μόλις ένα χρόνο, το χρέος των μεγάλων εταιρειών (εξαιρουμένων των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών) αυξήθηκε κατά 20%, στα 533 δισεκατομμύρια ευρώ (526 δισεκατομμύρια δολάρια).

Είκοσι πέντε (25) γερμανικές εταιρείες έχουν σήμερα περισσότερο χρέος παρά ίδια κεφάλαια, σημειώνει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι για να μειώσουν το χρέος, πολλές από αυτές σχεδιάζουν να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Επίσης, η ανατροπή των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες προκαλεί δραστική αύξηση του κόστους για τα νέα δάνεια. Η Handelsblatt ανέφερε στατιστικά στοιχεία της Bundesbank ότι τα εταιρικά ομόλογα αποδίδουν επί του παρόντος μέσο ετήσιο επιτόκιο 4,3%. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ήταν 0,7%.

«Η τάση επιταχύνθηκε πρόσφατα επειδή οι επενδυτές αναμένουν ταχεία αύξηση των επιτοκίων εν όψει των διψήφιων ποσοστών πληθωρισμού», έγραψε και επεσήμανε ότι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telekom, ο οποίος περιλαμβάνεται στον δείκτη DAX, έχει το μεγαλύτερο καθαρό χρέος μεταξύ των γερμανικών εταιρειών, που υπολογίζεται στα 145,8 δισ. ευρώ.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, προειδοποίησε ότι οι γερμανικές εταιρείες παλεύουν επί του παρόντος να επιβιώσουν εν μέσω του εκτοξευόμενου ενεργειακού κόστους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές εταιρείες είναι έτοιμες να σταματήσουν τη δουλειά τους μέσα σε λίγες εβδομάδες και όχι σε μήνες.

Την προηγούμενη μέρα, η Deutsche Presse-Agentur (DPA) ανέφερε, επικαλούμενη δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, Peter Adrian, ότι ορισμένες επιχειρήσεις στη Γερμανία ενδέχεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους καθώς επιδεινώνεται η ενεργειακή κρίση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This