Ανακυκλώνω – αλλάζω θερμοσίφωνα: Νέα αναβολή στις αιτήσεις για ηλιακό!

Τι ισχύει στις πολυκατοικίες

Must Read

Για την… Άνοιξη φαίνεται πως «πάει» το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα», καθώς ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σύμφωνα με όσα δήλωσε η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός αυτής της εβδομάδας.

Πλέον, έχει φτάσει Μάιος και εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια για αίτηση, αναμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το voucher. Το ποσοστό ενίσχυσης της λιανικής τιμής πώλησης της συσκευής κυμαίνεται σε τρεις βαθμίδες μέχρι 60% και έως 904 ευρώ.

Από μέρα σε μέρα…

Χιλιάδες νοικοκυριά περιμένουν πως και πως το πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα, ωστόσο πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τελικοί δικαιούχοι είναι περιορισμένοι, και δεν ξεπερνούν τις 120.000. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr, και στη συνέχεια θα πάρουν τα εκπτωτικά κουπόνια. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα διατεθούν δύο κουπόνια, ένα για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα και ένα για την εγκατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός όρος για τους δικαιούχους είναι να διαθέτουν εγκατεστημένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα τουλάχιστον 40 λίτρων.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για αίτηση

Σε ότι αφορά τις εισοδηματικές κατηγορίες, για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κατηγοριών λαμβάνεται υπόψη το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, που ορίζεται για την επιδότηση ως εξής:

  • Κάτω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: ο ωφελούμενος εμπίπτει στην 1η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα είναι 60%
  • 5.000 έως κάτω από 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: ο ωφελούμενος εμπίπτει στη 2η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα ανέλθει σε 55%
  • 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: ο ωφελούμενος εμπίπτει στην 3η εισοδηματική κατηγορία
  • Η έκπτωση θα διαμορφωθεί σε 50%

Αυτά είναι τα κριτήρια κατάταξης

Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:

– Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας

– Οικογένειες με μέλη ΑμεΑ

Μονογονεϊκές οικογένειες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο

Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη

Τι ισχύει για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε πολυκατοικία

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι κατοικούν σε πολυκατοικία, όπου πρέπει να αναζητηθεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας για να διαπιστώσουν εάν έχουν ή όχι το δικαίωμα εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα. Και αυτό, γιατί πρέπει να ορίζει ο κανονισμός ότι η ταράτσα είναι κοινόχρηστη. Εάν λοιπόν προβλέπεται αυτό, τότε είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ιδιοκτήτη να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί συνέλευση της πολυκατοικίας. Ένας άλλος προβληματισμός που υπάρχει όμως, είναι εάν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This