Εκτόξευση για τα Airbnb! Πενταπλασιάστηκε η αύξηση της ζήτησης

Must Read

Πολύ μεγάλη άνοδο καταγράφουν στην αρχή της φετινής θερινής σεζόν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, η χώρα μας σημείωσε τον Μάιο τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με το 2019, με την αύξηση της ζήτησης να είναι πενταπλάσια από την αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς καταλυμάτων την ίδια περίοδο. Εικόνα που έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Απριλίου, όταν η άνοδος στη ζήτηση έφτανε το 31,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022.

Ενδεικτικό της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται στον κλάδο των μισθώσεων τύπου Airbnb στην Ελλάδα είναι ότι μέχρι τον Αύγουστο η αύξηση των προκρατήσεων διαμορφώνεται στο 21% σε σχέση με πέρυσι.

Ποσοστό που δεν συνιστά, πάντως, το υψηλότερο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά σε Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία και Αυστρία διαμορφώνονται σε 40%, 43%, 33% και 32% αντίστοιχα. Συνιστά, ωστόσο, τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, με δεδομένο ότι η Ιταλία καταγράφει αύξηση της τάξης του 16%, η Γαλλία και η Κροατία του 16% και η Ισπανία του 13% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της AirDNA, τον Μάιο καταχωρίστηκαν συνολικά στην Ευρώπη πάνω από 37.000.000 διανυκτερεύσεις, αριθμός αυξημένος κατά 22,6% συγκριτικά με τα περσινά νούμερα και κατά 32,8% σε σχέση με το 2019. Πάντως, οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν ήταν ίδιοι σε όλες τις χώρες τον προηγούμενο μήνα, με την Πορτογαλία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ελλάδα να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, με πάνω από το 90% των ταξιδιών και στις πέντε χώρες να προέρχεται από διεθνείς επισκέπτες. Από την άλλη, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξημένο εγχώριο τουρισμό, με το 67% των διαμονών και στις δύο χώρες να πραγματοποιείται από δικούς τους πολίτες.

Οσον αφορά το κόστος, η μέση τιμή δωματίου κατέγραψε άνοδο κατά 19,1% σε ετήσια βάση και 47,6% σε σύγκριση με το 2019. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 45,9% σε ετήσια βάση και 96% από το 2019. Οι πληρότητες σημείωσαν άνοδο κατά 5,4% σε σχέση με πέρυσι και 7,7% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα έσοδα ανά διαθέσιμη μίσθωση αυξήθηκαν κατά 25,5% σε ετήσια βάση και 59% από το 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This