Θερινές εκπτώσεις με πολύ μικρές προσδοκίες

Must Read

Μικρό καλάθι κρατούν έμποροι και καταναλωτές για τις εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου, στα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Η αρχή της εβδομάδας ποτέ δεν είναι καλή μέρα για αγορές, αλλά φαίνεται ότι λόγω των καλοκαιριών αδειών, οι καταναλωτές βρήκαν χρόνο να ρίξουν μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες, προκειμένου, να διαμορφώσουν άποψη για το μέγεθος των εκπτώσεων που φτάνουν και ξεπερνούν το 50% στα περισσότερα καταστήματα.

Πέραν της έρευνας των τιμών, που λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, δεν αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα των άτυπων προσφορών, τίθεται θέμα και ποιότητας των προσφερομένων αγαθών, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς όπως όλα δείχνουν στα λαϊκά καταστήματα επικρατεί η λογική του καλαθιού…

Ακριβά ή φθηνά, οι καταναλωτές και φέτος θα προμηθευτούν απ΄ τις εκπτώσεις τ’ απαραίτητα καλοκαιρινά εφόδια για μια άνετη εμφάνιση στις παραλίες των διακοπών…

Η αυξημένη τουριστική κίνση στη χώρα πάμτως, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάνει τους πιο αισιόδοξους να πιστεύουν ότι ο τζίρος φέτος θα φτάσει τ’αντίστοιχα περσινά 6 δις ευρώ και πιθανώς να τα ξεπεράσει.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι εκπτώσεις, βοηθούν στον αποπληθωρισμό, σε ετήσια βάση, καθώς οι χαμηλότερες τιμές βοηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου, την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά απο 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το ωράριο των καταστημάτων θα παραμείνει το σύνηθες για τα μεγάλα αστικά κέντρα τις καθημερινές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων παρουσίασαν αύξηση του όγκου πωλήσεων τους κατα 4% απο την αρχή του του 2023.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο θέμα των διπλών τιμών και των ποσοστών έκπτωσης επι του προϊόντος, όπως αναγράφονται στα ειδικά ταμπελάκια πάνω στα προϊόντα για ν’ αποφευχθούν συμπεριφορές παραπλάνησης.

Κάθε παρασπονδία απο πλευράς των πωλητών πάντως που εντοπίζεται απο τις αρχές ή έπειτα απο θετική καταγγελία καταναλωτή, τιμωρείται με πρόστιμο που μπορεί να ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This