«Διπλασιασμός» χρέους πολίτη μετά τη ρύθμισή του σε 192 δόσεις!

Την καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Must Read

Σοβαρή καταγγελία προς τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με διπλασιασμό του χρέους ενός πολίτη, μετά τη ρύθμισή του σε 192 δόσεις, απέστειλε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, αναδεικνύοντας ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του, «ο συμπολίτης μας καλείται να πληρώσει 93.183,36 ευρώ για χρέος 43.719,77 ευρώ! Ενώ η ρύθμιση που συμφώνησε προέβλεπε μηνιαίο ποσό αποπληρωμής 276,51 ευρώ, πρέπει τώρα -χωρίς εξήγηση- να πληρώνει κάθε μήνα, και για 192 δόσεις, το ποσό των 485,33 ευρώ, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητές του. (Το μηνιαίο χρεολύσιο είναι 132,48 ευρώ, ενώ ο τόκος 352,85 ευρώ!) Ο συμπολίτης μας και μέλος του συλλόγου μας θεωρεί δικαιολογημένα πως πρόκειται για προσπάθεια να εξαπατηθεί και να υποχρεωθεί να πληρώσει το διπλάσιο χρέος από αυτό που έχει συμφωνήσει μέσω της εξωδικαστικής ρύθμισης». Και συνεχίζει:

«Δημιουργούνται επιπλέον τα ερωτήματα: 1) Πώς είναι δυνατόν να στέλνει η τράπεζα έγγραφο για οφειλή που έχει μεταβιβάσει σε άλλον φορέα;

2) Πώς είναι δυνατόν να ζητείται αποπληρωμή επιπλέον τόκων, όταν στη σύμβαση αναδιάρθρωσης που έχει υπογραφεί περιλαμβάνονται οι τόκοι στη μηνιαία δόση;»

Για το παραπάνω γεγονός ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έχει ήδη αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς την τράπεζα, την εταιρεία διαχείρισης και την κοινοποίησε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Και τα μέλη του Συλλόγου συμπληρώνουν: «Στην καταγγελία που στείλαμε προς τον υπουργό επισημαίνουμε επίσης πως η συνεχής επανάληψη γεγονότων σαν και αυτό επιτρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια εκμετάλλευσης των δανειοληπτών συμπολιτών μας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από καμία σύννομη κυβέρνηση. Το περιστατικό αποτελεί ένα από τα πολλά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και δημιουργούν επικίνδυνες ρωγμές στα θεμέλια των κοινωνικών και οικονομικών ισορροπιών, καταστρέφοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, επιχειρηματιών και οικογενειαρχών, προς το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία». Και κλείνει: «Καλούμε τον υπουργό κ. Χατζηδάκη να προχωρήσει στα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να προστατέψει τους πολίτες, που επιδιώκουν νόμιμους και δίκαιους τρόπους για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να σταματήσει να επιτρέπεται σε φορείς, όπως η συγκεκριμένη τράπεζα και η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, να περιφρονούν το πνεύμα και το γράμμα των νόμων και των συμβάσεων, ώστε να εκμεταλλεύονται τη δυσχέρεια των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This