Διχασμένοι ανάμεσα σε «private label» και επώνυμα οι καταναλωτές

Must Read

Όταν τα οικονομικά του σπιτιού δεν το επιτρέπουν η αγορά του φθηνότερου προϊόντος κι όχι εκείνου που πραγματικά θα επέλεγε ο καταναλωτής λόγω της ποιότητας ή της προτίμησής του, είναι μονόδρομος.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Κάπως έτσι, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης κέρδισαν έδαφος, περίπου +30% σε πωλήσεις, τα προϊόντα «ιδιωτικής ετικέτας«, τα «private label», εκείνα που λανσάρουν οι αλυσίδες λιανεμπορίου ως δικά τους προϊόντα, με το δικό τους brand, τη δική τους ετικέτα.

Τα προϊόντα «private label» παρασκευάζονται από βιομηχανίες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όχι με την ετικέτα της ίδιας της βιομηχανίας, αλλά με ό,τι ετικέτα επιλέγει το κάθε σούπερ-μάρκετ.

Αυτά τα εργοστάσια βρίσκονται συνήθως κοντά στην Αττική και την Εύβοια ή και σε βιομηχανικές περιοχές της Μακεδονίας. Οι πρώτες ύλες ωστόσο, το πιθανότερο είναι να προέρχονται από εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Σκοπός, η τελική λιανική τιμή των προϊόντων, να είναι πιο ελκυστική κι ανταγωνιστική από τα επώνυμα προϊόντα.

Η μάχη της επικράτησης είναι ανελέητη, ωστόσο και πλήρως ενδεικτική, της κατάστασης ένδειας, στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο Έλληνας καταναλωτής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This