Απάτη με τις τριετίες: Δεν ξεπαγώνουν τον Γενάρη του 2024, αλλά το 2027!

Αυτό είναι το επίμαχο άρθρο: Βασική προϋπόθεση το ποσοστό ανεργίας να μειωθεί σημαντικά - Η τροπολογία Γεωργιάδη, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο ή την Παρασκευή, δεν αλλάζει τελικά τίποτα

Must Read

Καλοστημένη απάτη από την κυβέρνηση το ξεπάγωμα των τριετιών. Η τροπολογία Γεωργιάδη δεν ξεπαγώνει τις τριετίες από 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά από 1η Ιανουαρίου 2027 και υπό τον όρο ότι η ανεργία τότε θα έχει πέσει κάτω από το 10% για όλο το 2026!

 

Όμως αυτό ισχύει ήδη! Ο μνημονιακός νόμος Βρούτση του 2012 ορίζει ότι οι τριετίες μπορούν να ξεπαγώσουν αν η ανεργία στην Ελλάδα πέσει κάτω από το 10%. Επομένως η τροπολογία Γεωργιάδη, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο ή την Παρασκευή, δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις τριετίες! Στις 36 σελίδες της τροπολογίας το «ζουμί» είναι στην παρ. 6 στο άρθρο 1 όπου λέει ότι η τροπολογία έχει τριετή ισχύ και θα ξεπαγώσουν τις τριετίες αν την 1.1.27 η ανεργία είναι πάνω από 10%!

Συγκεκριμένα το επίμαχο σημείο αναφέρει: «6. Από Ιη.1.2027, αν το ποσοστό ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί το ποσοστό αυτό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται Έρευνα Εργατικού Δυναμικού Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This