Ο Κυριάκος συνεχίζει το «παραμύθι» με την ακρίβεια…

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε ψηφοφόρους του στο Γαλάτσι ότι έχει τους μηχανισμούς να βάλει σε τάξη την αγορά, την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν

Must Read

Με απύθμενο θράσος και ενώ η ακρίβεια ξεζουμίζει ανεξέλεγκτη τα ελληνικά νοικοκυριά εδώ και τριάμισι χρόνια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επιμένει στο παραμύθι πως αυτή είναι «εισαγόμενη» -παρά τα αδιάσειστα στοιχεία ότι οι τιμές των προϊόντων διατροφής στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη και συνεχώς αυξάνονται την ώρα που σε άλλες χώρες μειώνονται-, αλλά επιπλέον διακηρύσσει ότι «το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη», χωρίς να μπαίνει στον κόπο να απαντήσει γιατί τόσα χρόνια που κυβερνά ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους μηχανισμούς να βάλει τάξη στην αγορά!

 

Μιλώντας σε ψηφοφόρους της Ν.Δ. το Σάββατο στο Γαλάτσι, σε μία βόλτα που έκανε, συμπεριφερόταν λες και μέχρι χθες κυβερνούσε τη χώρα κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος και ότι αυτός… ο άλλος ευθύνεται για την ακρίβεια! «Θα πολεμήσουμε εκείνους που, πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα, εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό, για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, ακόμα, πως «όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, διότι -δεν θα κουραστώ να το λέω- η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν, αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι τελικά η πρόοδος την οποία χρειάζεται η χώρα μας για να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον, για να γίνουμε Ευρώπη παντού. Kαι αυτή την πρόοδο τελικά να την καρπωθούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες». Πάντως, αυτή η βόλτα που έκανε στο Γαλάτσι είχε και προεκλογικό άρωμα, ενδεικτικό του φόβου του για μείωση του ποσοστού της Ν.Δ. λόγω της δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακρίβεια και της «γαλάζιας» κομματικής βάσης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Το 2024, όμως, είναι και εκλογική χρονιά, μην το ξεχνάμε» είπε, προσθέτοντας ότι «και αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία, διότι λαμβάνουν χώρα 50 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής μας, της Ν.Δ. Είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη εκείνη η οποία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είναι η παράταξη εκείνη η οποία επιτρέπει τώρα στην Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This