Σκάνδαλο! Μπόνους χωρίς προϋποθέσεις

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ μοίρασε χρήματα για επίτευξη στόχων σε υπαλλήλους της αρεσκείας του και αρνείται να δώσει στοιχεία

Must Read

Σε προσωπικό του τσιφλίκι θέλει να μετατρέψει τον τέως ΟΑΕΔ ο διοικητής του (και εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη) Σπύρος Πρωτοψάλτης. Ο επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αποφάσισε, εντελώς αυθαίρετα, στα τέλη Δεκεμβρίου να χορηγήσει μπόνους επίτευξης στόχων σε εργαζομένους του οργανισμού με έναν ακατανόητο τρόπο, που προκαλεί καχυποψία και εκνευρισμό στις τάξεις των υπαλλήλων. Ο λόγος είναι ότι ο διοικητής αρνείται να ενημερώσει τόσο τους ίδιους όσο και την κοινή γνώμη -καθώς τα χρήματα δεν βγαίνουν από την τσέπη του, αλλά προέρχονται από τους Ελληνες φορολογουμένους- για το ποιοι εργαζόμενοι πήραν το μπόνους, πόσο είναι αυτό και, κυρίως, ποιοι είναι οι στόχοι που επιτεύχθηκαν. Λογικό επακόλουθο ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ να του στέλνει εξώδικο για την υπόθεση.

Οπως αναφέρεται και στο εξώδικο, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας καθορίζεται ο επιμερισμός του κινήτρου ανταμοιβής συνολικού ύψους 632.768,36 € στους φορείς που ενεπλάκησαν στην υλοποίηση των στόχων του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης έτους 2022, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4940/2022. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έχει ενταχθεί στους εμπλεκόμενους φορείς, στους υπαλλήλους της οποίας έχει επιμεριστεί, από το συνολικό ποσό των 632.768,36 €, το ποσό των 133.755,91.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΥΠΑ δεν έχουν μέχρι σήμερα ενημερωθεί αρμοδίως και σε υπηρεσιακό επίπεδο ούτε ως προς τους στόχους του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης ούτε ως προς τον βαθμό επίτευξής τους ούτε ως προς την ύπαρξη κινήτρου ανταμοιβής» αναφέρει η ομοσπονδία. Ωστόσο, πληροφορήθηκαν ότι το ποσό των 133.755,91 € διανεμήθηκε σε μόλις 57 εργαζομένους, χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένων και σαφώς προκαθορισμένων κριτηρίων, και κατ’ απόκλιση από όσα προβλέπει η ΚΥΑ, που αναφέρει ότι ο προβλεπόμενος αριθμός των δικαιούχων εργαζομένων ανέρχεται σε 107.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον διοικητή κ. Πρωτοψάλτη να μάθουν για πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκαν για την καθιέρωση στοχοθεσίας ή εμπλοκής σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, καθώς και πότε και ποιος εισηγήθηκε για το ποιες διευθύνσεις της ΔΥΠΑ εντάχθηκαν σε υλοποίηση Εθνικών Σχεδίων Δράσης, σε πόσους εργαζομένους της υπηρεσίας και με ποια συγκεκριμένα και επαρκώς προσδιορισμένα κριτήρια χορηγήθηκε το κίνητρο ανταμοιβής, για ποιον λόγο μειώθηκε ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων, κατ’ απόκλιση των προβλέψεων της ΚΥΑ, και, τέλος, πόσοι εργαζόμενοι και με ποια συγκεκριμένα και επαρκώς προσδιορισμένα κριτήρια θα λάβουν κίνητρο ανταμοιβής, σύμφωνα με την έτερη ΚΥΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This