Για ακόμα 12 μήνες το «πάγωμα» επιτοκίων για ενήμερα στεγαστικά!

Οι μηνιαίες δόσεις θα παραμείνουν σταθερές έως το καλοκαίρι του 2025, ανεξάρτητα από την πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών αναφοράς

Must Read

Έως την άνοιξη του 2025 επεκτείνεται το «πάγωμα» των επιτοκίων για όσους δανειολήπτες έχουν ενήμερα στεγαστικά δάνεια.

Το πρώτο βήμα έκανε η Eurobank ανακοινώνοντας πως το «Πρόγραμμα Ανταμοιβής για Συνεπείς Πελάτες Στεγαστικών Δανείων» παρατείνεται για άλλους 12 μήνες, με τους ίδιους όρους όπως συνέβαινε έως σήμερα. Όπως σημειώνει η Eurobank, το πρόγραμμα αφορά και τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ελβετικό φράγκοΥπενθυμίζεται πως όλες οι τράπεζες είχαν ανακοινώσει την άνοιξη του 2023 πως θα βάλουν στον «πάγο» τα επιτόκια των στεγαστικών που δεν παρουσιάζουν καμία καθυστέρηση προκειμένου να προστατευτούν από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έπειτα από 10 αυξήσεις επιτοκίων, το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ αναρριχήθηκε πέρυσι στο 4%, οδηγώντας το τελικό επιτόκιο ακόμα και στο 6,5%. Ενδεικτικά, το κόστος επιτοκίου με το οποίο επιβαρύνεται ένας δανειολήπτης με στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνια ανέρχεται σε 1.908 ευρώ. Αντίστοιχα η επιβάρυνση ανέρχεται στα 1.336 ευρώ για ένα δάνειο των 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το 2023 οι τράπεζες «πάγωσαν» τα επιτόκια σε 442.000 δάνεια, συνολικού ποσού 18 δισ. ευρώ, ενώ το μέσο όφελος για κάθε ενήμερο δανειολήπτη στεγαστικού δανείου άγγιξε τα 1.000 ευρώ για το σύνολο του διαστήματος που ισχύει το μέτρο. Σημειώνεται πως με βάση τον σχεδιασμό της ΕΚΤ η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι τα επιτόκια να επιστρέψουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2023 και να «ξεπαγώσει» το πρόγραμμα των τραπεζών. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This