Ηλεκτροκίνηση: Νέες αιτήσεις, πληρωμές και υπαγωγές ωφελούμενων

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αύριο

Must Read

Τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι, μετά την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσχωρήσει στην επαναδιάθεση πόρων που δεν απορροφήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αύριο, Δευτέρα, και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» μέσω της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (358265/Β’ 6700/27-11-2023) δίνουν στο υπουργείο την ευχέρεια να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια. Η ΚΥΑ ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με πληρωμή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή.

Στο μεταξύ, υπεγράφη η 16η απόφαση υπαγωγής πολιτών στο πρόγραμμα. Μέσω αυτής εντάχθηκαν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» 823 νέοι ωφελούμενοι. Από αυτές τις αιτήσεις, οι 605 αφορούν φυσικά πρόσωπα και οι 218 νομικά πρόσωπα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.947.009 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.822.212 ευρώ αφορούν τα φυσικά πρόσωπα και τα 2.124.796 ευρώ νομικά πρόσωπα.

Επίσης, πιστώθηκε το ποσό των 2.757.829 ευρώ στους λογαριασμούς 695 δικαιούχων, στο πλαίσιο της 13ης απόφασης πληρωμής του προγράμματος.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο έως σήμερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει επιδοτήσει 3.933 δικαιούχους με το ποσό των 11.319.060 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νέα έκθεση της Eurelectric-EY, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν το 2023 κατά 25%, με ένα ηλεκτρικό να αντιστοιχεί σε κάθε 5 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 θα κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη περίπου 75.000.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This