Έκπληξη για τους συνταξιούχους: Μαζί με τις συντάξεις Απριλίου, και αναδρομικά!

Ποιους αφορά και ποιες άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν

Must Read

Περίπου 45.000 έως 50.000 συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αναδρομικά ποσά έως και 16.500 ευρώ έως το τέλος του Μαρτίου, με τις πληρωμές των συντάξεων του Απριλίου. 

Μεγάλη έκπληξη περιμένει χιλιάδες απόμαχους της εργασίας, που μαζί με τη σύνταξη του Απριλίου θα λάβουν και αναδρομικά. Η καταβολή αφορά στους συνταξιούχους που δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους, τόσο από τον νόμο Κατρούγκαλου, όσο και από τον νόμο Βρούτση«Μέχρι το τέλος Μαρτίου αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους περισσότερα αναδρομικά, όπως αυτοί του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών, οι οποίοι δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους» δήλωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά

Αυτός ο επανυπολογισμός αφορά συνταξιούχους που αποχώρησαν μετά τις 13/5/2016 και πριν τις 30/9/2019 για τις νέες συντάξεις, και πριν τις 12/5/2016 για τις παλαιότερες συντάξεις. Η αύξηση των συντάξεων προέρχεται είτε από τον νόμο Κατρούγκαλου για τις παλαιότερες συντάξεις είτε από τον νόμο Βρούτση για τις νεότερες. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι που αναμένουν αυξήσεις θα λάβουν τα αναδρομικά μετά τους επανυπολογισμούς, οι οποίοι ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά. Η πρώτη ομάδα που έλαβε αναδρομικά ήταν 1.085 παλαιοί συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ, με τα ποσά να κυμαίνονται από 600 έως 63.705 ευρώ, με μέσο όρο στα 12.900 ευρώ. Αντίστοιχα, αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες ομάδες συνταξιούχων, όπως οι παλαιοί συνταξιούχοι της πρώην Ολυμπιακής που θα τα πληρωθούν και αυτοί στο τέλος Μαρτίου. Και σε αυτή την ομάδα τα ποσά που θα πληρωθούν είναι υψηλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τα 50.000 ευρώ.

Έρχεται η πληρωμή για τις συντάξεις Απριλίου

Πριν από την αργία της 25ης Μαρτίου αναμένεται να δουν στα ΑΤΜ τη σύνταξη του Απριλίου οι συνταξιούχοι από τα ταμεία των μη μισθωτών. Ωστόσο η καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μισθωτούς πάει για μετά το τριήμερο της εθνικής εορτής.

  • Η πληρωμή των συντάξεων για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, θα γίνει από το απόγευμα της Παρασκευής 22/3
  • Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ) θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους το απόγευμα της Τετάρτης 27/3

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ό,τι μπορεί κάνει η Εγκληματική Οργάνωση ‘Νεα Δημοκρατία’ ώστε να εξαγοράσει ψήφους και να γλιτώσει από την εκλογική κατρακύλα και τον δικαστικό έλεγχο για εγκλήματα κατά της χώρας και των πολιτών της.
    Δεν θα της περάσει αυτή τη φορά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This