Σπίτια και αυτοκίνητα θα μοιράζει η φορολοταρία από το 2020!

Must Read

Με απόφαση της κυβέρνησης αλλάζει το τοπίο στη φορολοταρία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον νέο χρόνο προβλέπεται θεαματική αναβάθμιση της υπηρεσίας, με κληρώσεις αυτοκινητών ή ακόμα και… ακινήτων που έχουν κατασχεθεί!

Κάθε μήνα, η φορολοταρία δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, αλλά το γεγονός ότι τα έπαθλα είναι μικρής αξίας, έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, να μην υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους.

Ως εκ τούτου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει, πέρα από μετρητά, να κληρώνονται, επίσης, σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από το ελληνικό δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση στοχεύει στην είσπραξη επιπλέον εσόδων από την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών μέσων πληρωμής, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Νέο τοπίο στις συναλλαγές καθημερινές συναλλαγές

Ένα νέο τοπίο, εξάλλου, διαμορφώνεται από την Πρωτοχρονιά του 2020 στις καθημερινές συναλλαγές των φορολογούμενων, καθώς (σχεδόν) όλοι θα πρέπει να ριχτούν στο κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 30% των εισοδημάτων τους για να γλιτώσουν από την επιβολή έξτρα φόρου 22% στις αποδείξεις που θα λείπουν.

Διαβάστε επίσης: Εβδομάδα δώρου Χριστουγέννων η τρέχουσα για ιδιωτικούς υπαλλήλους

Τίθεται νέο ανώτατο όριο 20.000 ευρώ στο ύψος των ετησίων δαπανών, κάτι που σημαίνει ότι, για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 66.667 ευρώ, απαιτούνται e-αποδείξεις ύψους 20.000 ευρώ.

Για όσους δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες ηλεκτρονικές πληρωμές, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί του μη καλυπτόμενου ποσού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This