To 2020 παίρνουν… φωτιά τα «σφυριά» – 2.500 πλειστηριασμοί το πρώτο τετράμηνο

Must Read

Με 1.110 πλειστηριασμούς θα «μπει» το νέο έτος συνεχίζοντας το «σερί» του 2019, το οποίο θα μας αποχαιρετήσει με πάνω από 50 πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα μέχρι τώρα προγράμματα, μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2020, θα πραγματοποιηθούν 2.444 πλειστηριασμοί. Εκτιμάται, δε, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν θα εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη διεξαγωγή αποτελεσματικότερων διαδικασιών αφού σε ποσοστό άνω του 60% οι πλειστηριασμοί καταλήγουν άγονοι, ενώ και στις ολοκληρωμένες διαδικασίες, τα ακίνητα καταλήγουν στις τράπεζες.

Δείτε επίσης: Δασκάλα «λεβεντιά» διδάσκει με ζωγραφιές και τραγούδια τους μαθητές της στην Κομοτηνή

Στο επίκεντρο οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί οι «κόκκινοι» δανειολήπτες, οι οποίοι καλούνται να αξιοποιήσουν το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και αυτό γιατί πολλοί εξ αυτών κινδυνεύουν να χάσουν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έχει οριστεί στα τέλη Απριλίου.

Στοιχεία, ωστόσο, μαρτυρούν αυξήσεις στη ροή τόσο των αιτήσεων όσο και των εγκρίσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, παρατηρείται ταυτόχρονα και τεράστιο χάσμα στα νούμερα από την αρχική εκτίμηση ότι υπάρχει δυνατότητα κάλυψης 150-180 χιλιάδες δανειολήπτες.

Η γραφειοκρατία μπορεί να έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό με τις νέες βελτιώσεις χωρίς όμως να επισπεύδονται σε επιθυμητό βαθμό οι διαδικασίες.

Ελάχιστες αιτήσεις

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που περισσότεροι από 57 χιλιάδες δανειολήπτες έχουν αποδεχθεί την άρση του τραπεζικού και φορολογικού τους απορρήτου, έχουν αιτηθεί μόλις 1.249 εξ αυτών ρυθμίσεις προς τις τράπεζες.

Από αυτούς, σε μόλις 84 έχουν αποδεχθεί τη ρύθμιση και 41 από αυτούς πήραν το πράσινο φως για την κρατική επιδότηση των δόσεων.

Να θυμίσουμε πως η ρύθμιση των δανείων με υποθήκη στην 1η κατοικία περιλαμβάνει διαγραφή οφειλής (στο ποσό που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του σπιτιού), μακροχρόνια αποπληρωμή έως 25 έτη, χαμηλό επιτόκιο 2%, καθώς και Κρατική επιδότηση (20-50%) των μηνιαίων δόσεων.

Τέλος, να σημειωθεί πως όσοι οφειλέτες το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε εξειδικευμένους δικηγόρους, με σκοπό την υποστήριξή τους στις διαδικασίες της πλατφόρμας, το κόστος των οποίων χρηματοδοτείται από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This